In deze tijden van extreme droogte en warme temperaturen is ruwvoer van groot belang voor uw vee. Om u hierbij te ondersteunen en te informeren over verkrijgbare ruwvoerproducten plaatsen we daarom regelmatig een artikel over een seizoensgebonden ruwvoerproducten. Deze keer in product onder de aandacht: Natuur- en Weidehooi.

Natuurhooi

Natuurhooi is hooi afkomstig van natuurland of “vogeltjesland”. Het is afkomstig van onbeweid en onbemest land dat niet eerder dan half juni voor het eerst gemaaid wordt. Door de late maaitijd bloeit het gras allang wanneer het gemaaid wordt wat als voordeel heeft dat er minder suikers en meer stengels in het gewas zitten. In verband met de vele zonuren en het droge weer van dit seizoen is de kwaliteit van dit natuurhooi erg goed, ook op de lager gelegen percelen heeft het voldoende tijd gehad om te drogen.

Natuurhooi is uitermate geschikt om te voeren als structuurhoudend ruwvoer voor jongvee of droge koeien. Het wordt geleverd per volle vracht.

Weidehooi

Het weidehooi bestaat uit een mengsel van verschillende gedroogde grassoorten. Het bevat veel voedingsstoffen zoals suikers, eiwitten, vitaminen en mineralen. Het is een veel gebruikt en smakelijk ruwvoer voor uw dieren. Het kwalitatief hoogwaardige hooi wordt door ons geïmporteerd uit Frankrijk en kenmerkt zich door een heerlijke hooigeur. Het is langzaam gegroeid waardoor het een bron van structuur is voor uw melkkoeien, droge koeien of ouder jongvee.  Tevens is het door de structuur en frisse reuk prima geschikt voor paarden.

Frans weidehooi is gesneden en wordt geleverd per volle vracht van ca. 16-18 ton met Walking-floor oplegger. Voor meer mogelijkheden en informatie over levering belt u met onze binnendienst op 0525-637277.

Conserveren

Het conserveren van hooi is een proces waarbij, in tegenstelling tot kuil, vocht niet in het proces wordt gebruikt. Daar zit dan ook een groot verschil ten opzichte van kuil: hooi bevat weinig melkzuur. Hoe droger het hooi, hoe minder vocht, hoe minder broei. Wij adviseren daarom hooi in een schuur op een droge en schone vloer op te slaan. Op deze manier kan hooi uitstekend voor een langere periode bewaard worden.

Voor informatie en scherpe prijzen neemt u rechtstreeks contact op met de vertegenwoordiger uit uw regio of belt u naar ons secretariaat  op0525-633064 waar zij u graag door verwijzen naar de juiste persoon.

 

Weidehooi: product onder de aandacht