VORDERINGEN BOUW BIO-ENERGIECENTRALE HARDERWIJK

De bouw van Bio-energiecentrale Harderwijk vordert flink. De betonwerkzaamheden zijn op moment van schrijven over de helft en liggen daarmee volledig op schema. Een groot deel van het betonwerk zit in de vorm van een kelder in de grond. Vanwege de vorst is er daarom nu een korte bouwonderbreking. Onderstaande foto’s geven een mooie impressie van de meest recente bouwwerkzaamheden. 

Foto 1 geeft op de voorgrond de bodemplaat weer van een van de drie vergistingstanks. Op de achtergrond zijn de twee ontvangstbuffers te zien.

Foto 2 geeft een inkijk in één van de drie vergistingstanks. Deze tanks hebben een doorsnede van 24 meter en worden 8 meter hoog. De eerste tank is inmiddels qua betonwerkzaamheden gereed, de andere twee tanks zijn nu in aanbouw.

Op foto 3 is te zien hoe er beton wordt gestort voor de ontvangstbuffers. Dit worden de aanvoertanks voor vloeibare mest en co-substraten. Deze staan buiten opgesteld en hebben beide circa 1500 m2 inhoud. De tanks zijn voor wat betreft betonwerk nu gereed.

Voor meer informatie omtrent de bio-energiecentrale Harderwijk verwijzen we u door naar de website van BECH:  www.bechbv.nl

Foto 1
Foto 2
Foto – 3
Vorderingen bouw BECH