Vlootschouw 2020

Afgelopen zaterdag is deel twee van de zogenoemde vlootschouw voor Rijkswaterstaat in Zwolle uitgevoerd.

Tijdens de vlootschouw testen we de vrachtwagen in combinatie met het wintermateriaal en kijken we of alles naar behoren werkt. Er wordt dus kortom gekeken of alle strooiwagens en sneeuwschuivers klaar zijn voor een nieuw winterseizoen. Specifiek wordt daarbij gelet op stekkers, bekabeling en verlichting. Ook de strooiroutes worden alvast gereden. Zo weten we zeker dat we voor de komende winterperiode goed voorbereid zijn.

Steunpuntcoördinator en planner wegenbouw, André Vlieger verteld: “Het is een belangrijke controle. Zo komen we in de winter, op moment suprême, niet voor verrassingen te staan. We hebben op deze manier de gehele vloot paraat om in te kunnen zetten op de momenten dat de weersverwachting daarom vraagt.”

De vlootschouw in Zwolle is niet op zichzelf staand, ook op diverse andere locaties van Rijkswaterstaat en voor verschillende provincies voert Jan Bakker winterwerkzaamheden uit en wordt er dus vooraf geschouwd. In verband met corona worden de wagens dit jaar niet tegelijk, maar in etappes, op de steunpunten getest.