Erwtenvezels; de oplossing?

Van onze fouragetafel.

Komende week staat het bijproduct Erwtenvezels bij Jan Bakker in de spotlights.

Het product dat vrijkomt bij de winning van eiwit uit erwten, bestaat voornamelijk uit goed verteerbare celwanden en zetmeel. Het is wit van kleur en goed stapelbaar. Door dat laatste ook bij uitstek geschikt om graskuil mee af te dekken.

Door het hoge gehalte aan pensenergie en de negatieve OEB is het ureumgehalte in de melk goed te reguleren. Het heeft een positieve invloed op het eiwitgehalte. Door de hoge voederwaarde is het uitstekend geschikt om de energieconcentratie in het rantsoen te verhogen een gedeelte van het krachtvoer te vervangen. Daarnaast is het een gunstig product voor de BEX.

Erwtenvezels is een product dat vrijkomt bij de winning van eiwit uit erwten, het bestaat voornamelijk uit goed verteerbare celwanden en zetmeel. Het is wit van kleur en goed stapelbaar.

Met de huidige prijzen kan het voeren van erwtenvezels een goed alternatief zijn voor krachtvoer. Natuurlijk afhankelijk van het bestaande gevoerde rantsoen. Zijn erwtenvezels voor jou geschikt? Bel voor prijzen en inlichtingen met je vaste vertegenwoordiger of contact Maikel van Zelm op 0683579335. We denken graag met je mee in oplossingen.