Donaties open dagen

NUNSPEET/ELBURG, 25 juli 2019 | Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni vonden de Open Dagen van Jan Bakker plaats. In plaats van eventuele cadeaus prefereerde de familie Bakker een gift aan een van de zelf gekozen regionale goede doelen. “Tijdens de voorbereidingen ontstond de vraag of we iets anders konden doen dan de traditionele cadeaus die bij een opening worden gegeven” legt Angela Bakker uit. “Bloemen of flessen wijn zijn natuurlijk goed bedoeld, maar we vonden dat we iets moesten doen voor lokale organisaties.” Daarom nam Jan Bakker het initiatief om geld in te zamelen voor de Veluwse Wens Ambulance en Stichting Hospice De Regenboog Nunspeet.

Vanuit persoonlijke overwegingen koos Jan Bakker voor twee goede doelen die zich met tomeloze energie inzetten voor mensen in de eindfase van hun leven. Op basis van vrijwilligers zetten beide initiatieven zich in voor professionele zorg waarin wensen van de gasten als uitgangspunt worden genomen.

Uiteindelijk werd er door de bezoekers van de Open Dagen massaal gedoneerd in de daarvoor opgestelde bussen, zo kon men zelf bepalen waar de donatie naar toe ging. Daarnaast organiseerde Jan Bakker een veiling waarbij de opbrengst ten goede kwam aan de goede doelen. In totaal werd er ruim negentienduizend euro opgehaald voor beide organisaties.

Angela Bakker overhandigde namens Jan Bakker de cheques aan Joey van der Weijden, voorzitter Veluwse Wens Ambulance en Dieneke Loosman, coördinator Hospice De Regenboog. Zie foto’s.