Dag van de vrachtwagenchauffeur

Vandaag, 12 december 2019, is het dé Dag van de Vrachtwagenchauffeur!

Met liefde en passie maken vrachtwagenchauffeurs elke dag vele kilometers! Daarom  aan al onze chauffeurs én aan alle chauffeurs van Nederland: BEDANKT! Een extra en welgemeend dankjewel op deze speciale dag voor jullie dagelijkse inzet.

Sectorinstituut Transport en Logistiek lanceert samen met werkgeversorganisaties TLN en VVT en vakbonden FNV en CNV de Dag van de Vrachtwagenchauffeur, om waardering en aandacht voor dit beroep te verhogen. Truckstar heeft zich als mediapartner verbonden aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur.

Met de Dag van de Vrachtwagenchauffeur willen de werkgeversorganisaties TLN en VVT en vakbonden FNV en CNV, verenigd in het Sectorinstituut, een traditie in gang zetten om chauffeurs in een welverdiend zonnetje te zetten en tegelijkertijd de aantrekkingskracht van het beroep vergroten. ‘Vrachtwagenchauffeurs verdienen meer waardering dan ze in de praktijk krijgen’, zegt Elisabeth Post, voorzitter van Transport en Logistiek Nederland. ‘Met de lancering van de Dag van de Vrachtwagenchauffeur vragen we daarom aandacht voor dit fantastische vak en voor de onmisbare bijdrage die onze beroepschauffeurs leveren’. In de woorden van Willem Dijkhuizen, bestuurder bij FNV: ‘Waardering voor de vrachtwagenchauffeurs houdt de gehele logistieke sector gezond. Daar mogen we met z’n allen wel even bij stilstaan, terwijl zij meters maken.