Graffiti kunstwedstrijd

Als trotse sponsor geven we graag ruchtbaarheid aan onderstaande wedstrijd voor jongeren tussen 12 en 18 jaar in omgeving Dronten. Leuk om thuis te doen in deze tijden van thuiszitten!

Creatieve graffiti opdracht voor jongeren tussen 12 en 18 jaar in de gemeente Dronten!

Halverwege tussen Dronten en Elburg ligt een 7 ha groot bosje: het Torenbosje. Hier heeft zo’n 55 jaar geleden een olieboortoren gestaan, vandaar de naam Torenbosje. Op initiatief van de omwonenden is dit bosje ontwikkeld tot een recreatief en educatief knooppunt. Daarnaast staat er een elektriciteitshuisje dat vaak ontsierd wordt met ongevraagde graffiti. Hierin willen wij verandering brengen.

Met een financiële bijdrage van het Geert Popkema Jeugdfonds willen we graag de jeugd van 12-18 jaar, wonend in de gemeente Dronten uitdagen om hun graffiti skills te ontwikkelen.

Ontwerp bedenken

Voor het elektriciteitshuisje mag je een ontwerp bedenken dat de geschiedenis, die in en rondom het Torenbosje heeft plaatsgevonden, verbeeldt. Uit de inzendingen worden vier verschillende ontwerpen, en dus vier winnaars, gekozen.

Het elektriciteitshuisje heeft vier zijdes waarvoor je voor een van de zijdes een ontwerp maakt. Het is de bedoeling dat de ontwerpen een natuurlijke uitstraling hebben en passen in de omgeving van het Torenbosje.

De ontwerpen worden beoordeeld door een vakkundige jury en worden daarna uitvergroot. Onder deskundige leiding van de graffitikunstenaar Gilbert Helder spuiten de vier winnaars zelf hun ontwerp op het elektriciteitshuisje.

Er zijn leuke prijzen te winnen!

Alle 4 winnaars ontvangen een graffiti workshop van Gilbert Helder waarna ze hun eigen graffiti ontwerp zelf aanbrengen op het elektriciteitshuisje. Daarnaast worden de volgende prijzen tussen deze winnaars verdeeld:

  • 4 bioscoopkaartjes in de Meerpaal,
  • 2 uitgebreide lunches bij Beachclub NU,
  • 2 Walibi-kaartjes (beschikbaar gesteld door Landbouwbedrijf Jan Bakker)
  • Een schietarrangement voor 2 personen bij Dorhout Mees!

Inzenden vóór 15 mei
Je kunt je ontwerp of een foto van je ontwerp voor 15 mei opsturen naar:

  • info@torenbosje.nl of per post naar
  • Stichting Projecten Rondom Het Torenbosje, Oudebosweg 41, 8251 RD Dronten

De organisatie ligt in handen van het bestuur van het Torenbosje in nauwe samenwerking met de afdeling Academie van de Meerpaal.

Meer info: Coby Dekker-van den Berg, info@torenbosje.nl, 06 22 064 874