Sodagrain, nieuw in het assortiment bij Jan Bakker Fourages B.V.

Tarwe ontsloten vochtig is een stapelbaar voedermiddel, die zeer geschikt is als zetmeelbron in relatief snelle rantsoenen. Het geeft veiligheid in het rantsoen zonder overmatige kans op pens verstoring. Uit onderzoeksliteratuur is bekend dat vochtige ontsloten tarwe ten opzichte van geplette tarwe en positief effect op melkproductie heeft terwijl de rantsoenefficiëntie hoger word.

Product omschrijving:
De tarwekorrels worden gemengd met natronloog en daarna vochtig gemaakt. Het natronloog verwijdert de zaadhuid en de korrels zwellen op. Bij dit proces komt warmte vrij waardoor het zetmeel begint te ontsluiten. Hierdoor kan de korrelinhoud gefermenteerd worden, deze pensfermentatie verloopt trager dan bij geplette tarwe.

Opslag en Houdbaarheid:
– Tarwe ontsloten vochtig moet droog opgeslagen worden, bij voorkeur binnen in een loods op een droge, verharde ondergrond.
– Opslag in silo is niet mogelijk.
– Zorg dat er geen neerslag op het product kan vallen dus bij opslag buiten moet het zodanig afgedekt worden met plastic dat het droog blijft maar wel enigszins kan “ademen”.
– De partij niet hoger maken dan 30 cm.
–  Mits bovenstaande advies opgevolgd wordt kan de vochtige ontsloten tarwe gebruikt worden tot 4 weken na de leverdatum

Kan geleverd worden per: 
– Volle vracht
– Halve vracht
– In slurf

Heeft u vragen en/of interesse? Neem dan contact op met de vertegenwoordiger in uw regio.

NIEUW: Sodagrain (ontsloten tarwe)