Als de nieuwe mais onder het plastic zit en het weideseizoen ten einde loopt is het goed om het winterrantsoen van uw melkvee en of vleesvee nog eens goed te bekijken.

Een belangrijke vraag is dan:   Hoe het gesteld staat met de smaak van het rantsoen?

Een smakelijk rantsoen  is de basis voor een goede opname en een basisvoorwaarde voor goede melkproductie en/of groei. Verschillende bijproducten verhogen de smakelijkheid en vaak ook de energiedichtheid van het rantsoen . Aardappelsnippers , perspulp en corngold ( natte maisgluten) zijn de echte smaakmakers in het rantsoen voor uw vee.

Wilt u meer smaak? Vraag dan naar een smakelijk advies aan de vertegenwoordiger in uw regio.

Als u teveel smaak (suikers) in het rantsoen heeft dan is bierbostel het product bij uitstek om rust te brengen op pensniveau. Bierbostel buffert de suikers en voorkomt hiermee de pensverzuring die kan ontstaan door hoge suikergehalten.

Zo kunt u met de bijproducten van Jan Bakker een goed rantsoen samenstellen!!

U kunt voor een goed advies contact opnemen met de vertegenwoordiger in uw regio.

Jan Bakker is de smaakmaker…