ERWTENVEZELS WEER RUIMSCHOOTS TE VERKRIJGEN.

De erwtenvezels zijn sinds deze maand weer volop leverbaar. Door verschillende fabrieken is de verwerking van droge erwten begonnen, hierdoor zijn de erwtenvezels weer volop te verkrijgen.

Na de zetmeelaardappelen schakelen de fabrieken over op de verwerking van droge erwten. Daar halen ze zetmeel en proteïne uit. Wat overblijft zijn erwtenvezels en ook dit bijproduct bevat een hoog zetmeelgehalte. Het erwtenzetmeel heeft eigenschappen die het midden houden tussen aardappelzetmeel en tarwe/mais-zetmeel. Het product is een geconcentreerde en zeer smakelijke zetmeelaanvulling in grasrijke rantsoenen voor melkvee en zorgt door het hoge zetmeelgehalte voor een hogere propionzuurpoductie in de pens en daarmee een hogere melk- en eiwitproductie. Het droge stof percentage van de vezels is ca. 21%.

Naast een lekker en melkstimulerend product, lenen erwtenvezels zich ook uitstekend als afdekproduct voor bijvoorbeeld bierbostel, perspulp en corngold. Goed ingekuild voorkomt het bewaarverliezen door schimmel en broei. Kijk voor meer productinformatie hier.

 

De prijs van erwtenvezels is verlaagd en zit nu op 76% van de voederwaardeprijs. Dat is goed voor uw melkvee en voor uw portemonnee!
Bel en bestel direct via 0525-637277.

 

erwtenvezels

Erwtenvezel-afdekmiddel kuil

Erwtenvezels nu volop leverbaar