Tarwestro

Tarwestro is de stengel van het graan tarwe die na het dorsen van de korrel uit het graan overblijft en door de combine weer op het veld teruggelegd wordt .

Dit stro wordt dan na een paar dagen mooi weer opgeperst in grote of kleine balen . Bij de grote balen kan het ook gesneden worden .

Tarwestro wordt gebruikt als product om allerlei soorten veestallen op te strooien en het kan ook gebruikt worden als voedermiddel .

Voor tarwestro als voedermiddel wordt er meestal gebruik gemaakt van Spaans gehamerd tarwestro.

Tarwestro neemt goed vocht op en is al eeuwen het product bij uitstek om u stal op te strooien .

Als u tarwestro op een droge plaats in opslag zet is het erg lang houdbaar , houdt u er wel rekening mee dat een vochtige vloer kan zorgen voor optrekken van vocht in het product . Het is dus aan te bevelen om het stro op pallets in opslag te zetten .

 

U kunt bij ons tarwestro kopen in de volgende vormen :

  • Kleine baaltjes van ongeveer 18 kg
  • Ongesneden grote balen van ongeveer  400 kg
  • Gesneden grote balen van ongeveer 400 kg
  • Gehakseld in grote balen van ongeveer 300 kg
  • Gemalen in grote balen van ongeveer 300 kg
  • Zie Gehamerd Spaans stro

 

Het stro wordt geleverd per vrachtwagen vol  tussen de 12 ton en 20 ton per vracht . De grote balen worden meestal geleverd met een oplegger met walking-floor wat erg handig is bij het lossen. De koper is verantwoordelijk voor het lossen van de vrachtauto en hier kunnen wij indien gewenst ook in bemiddelen door het inschakelen van een loonwerker

 

De grote balen kunnen op aanvraag gesneden, gehakseld of gemalen  worden . Hiervoor geldt een meerprijs . Als u stro wilt hebben om te voeren kunnen wij het leveren met GMP certificaat .

Samenstelling

Onderstaande gegevens zijn gemiddelde waarden. Tarwestro is een natuurproduct en daarom kan er een variatie zijn in de samenstelling (gram / KG droge stof).

DS%RERCRASZETSUIVEMVEVIDVEOEBFOSPK
87.84141884--425343-5-182640.914.8

Opslag & houdbaarheid

Leveringscondities