Perspulp is een zeer smakelijk, energierijk, gezond en schoon product afkomstig van de suikerindustrie. In de fabriek wordt het winbare suiker uit het bietensnijdsel gehaald. Er blijft een bijproduct over in de vorm van perspulp dat voornamelijk bestaat uit zeer goed verteerbare koolhydraten (pectinen) welke geleidelijk vrijkomen in de pens. Hierdoor kunnen grotere hoeveelheden pulp gevoerd worden zonder dat het de penswerking nadelig beïnvloedt. Perspulp stimuleert de vorming van propionzuur in de pens, dit stimuleert de melk- en melkeiwitproductie. De energierijke perspulp is ook erg geschikt om een overschot aan penseiwit om te zetten in microbieel melkeiwit en verlaagd hierdoor tevens het ureumgehalte in de melk. Door zijn smakelijkheid wordt de ruwvoeropname gunstig beïnvloed. Perspulp is een dier- en milieuvriendelijk product door zijn goede benutting en lage gehaltes aan stikstof en fosfaat per kVEM. Dit laatste is zeer gunstig voor bedrijven die meedoen aan de BEX. Kortom: Pensenergie van de beste soort.