Gerstestro

Gerstestro is de stengel van het graan gerst die na het dorsen van korrel uit het graan overblijft en door de combine weer op het veld teruggelegd wordt .

Dit stro wordt dan na een paar dagen mooi weer opgeperst in grote of kleine balen . Bij de grote balen kan het ook gesneden worden .

Gerstestro wordt gebruikt als product om allerlei soorten veestallen op te strooien en het kan ook gebruikt worden als voedermiddel . Het is  een voedermiddel met hoog ruwe celstof gehalte wat rust kan geven in  snel verteerbare rantsoenen. Voor een goed mengresultaat in een rantsoen is het aan te raden om gesneden of zelfs gehakseld gerstestro te gebruiken. Als u gerstestro op een droge plaats in opslag zet is het erg lang houdbaar , houdt u er wel rekening mee dat een vochtige vloer kan zorgen voor optrekken van vocht in het product . Het is dus aan te bevelen om het  stro op pallets in opslag te zetten .

U kunt bij ons gerstestro kopen in de volgende vormen :

  • Kleine baaltjes van ongeveer 18 kg /stuk
  • Grote balen van rond de 400 kg / stuk

Het stro wordt geleverd per vrachtwagen  vol van tussen de 12 ton en 20 ton per vracht . De grote balen worden meestal geleverd met een oplegger met walking floor wat erg handig is bij het lossen. De koper is verantwoordelijk voor het lossen van de vrachtauto en hier kunnen wij indien gewenst ook in bemiddelen door het inschakelen van een loonwerker

 

De grote balen kunnen op aanvraag gesneden of gehakseld worden . Hiervoor geldt een meerprijs . Als u stro wilt hebben om te voeren kunnen wij het leveren met GMP certificaat .

Samenstelling

Onderstaande gegevens zijn gemiddelde waarden. Gerstestro is een natuurproduct en daarom kan er een variatie zijn in de samenstelling (gram / KG droge stof).

DS%RERCRASZETSUIVEMVEVIDVEOEBFOSPK
88.44342372--5214500-182630.915.1

Opslag & houdbaarheid

Leveringscondities