De bietencampagne 2017 is gestart! Afgelopen week zijn de fabrieken van de Suiker Unie gestart met het verwerken van de suikerbieten. De verwachting is dat de bietencampagne in de loop van januari is afgelopen.

 

Transport

De suikerbieten worden veelal met vrachtwagens getransporteerd naar de fabriek. Jan Bakker rijdt actief mee in de bietencampagne. Vierentwintig uur per dag, 6 dagen in de week rijden wij de suikerbieten van het land naar de fabriek en zorgen op die manier voor een constante werkvoorraad.

Perspulp

Met het starten van de bietencampagne is Jan Bakker ook begonnen met het uitleveren van perspulp. Perspulp komt vrij bij de winning van suiker uit suikerbieten. De bieten worden in fijne reepjes gesneden en door verhitting en spoelen wordt de suiker gewonnen. De overgebleven pulp wordt vervolgens door persen ontdaan van overtollig water en heeft na persen een drogestofpercentage van ca. 26%. Deze perspulp is een smakelijke en energierijk krachtvoer voor melkvee, vleesvee, varkens, geiten en schapen. Kijk voor meer productinformatie over perspulp op de productpagina onder Fourages of klik hier. Voor prijzen kijkt u hier of belt u vrijblijvend met onze vertegenwoordigers op 0525-633064.

 

Eerste perspulp levering van Jan Bakker 2017.
Detailopname perspulp.

 

Perspulp en bietencampagne 2017 gestart