“Veehouders moeten een deel van de mest die op het bedrijf is geproduceerd laten verwerken. Op deze manier wil het ministerie van Economische Zaken de druk op de gebruiksnormen voor mest verminderen en werken aan een duurzaam evenwicht tussen mestproductie en mestafzet. De verplichting om mest te laten verwerken geldt alleen als er op uw bedrijf meer mest wordt geproduceerd dan u op uw grond mag uitrijden.” aldus de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Om aan deze mestverwerkingsplicht te voldoen kunt u bij Jan Bakker een vervangende verwerkingsovereenkomst (VVO) afsluiten. Hiermee draagt u uw verwerkingsplicht over aan een andere landbouwer. Omdat Jan Bakker veel mest afzet naar het buitenland hebben wij op dit moment een ruim aanbod aan VVO’s met bijbehorende aantrekkelijke prijzen. Sluit ze daarom nu af en kies voor zekerheid.

Hebt u behoefte aan meer advies of ondersteuning bij de invulling van uw mestverwerkingsplicht 2017? Klik dan HIER of neem dan contact op met uw vertegenwoordiger van Jan Bakker. Ook voor andere vragen geldt: Wij helpen u graag!

 

VVO – Mestverwerkingsplicht overdragen